26 Temmuz 2012 Perşembe

Ud ve Yara İzleri - Danilo Kis





              Resimde gördüğünüz kitap Yugoslav bir yazarın kitabıdır. Kitap fuarından büyük bir hevesle almıştım. İsmi çok ilgimi çekmişti. Fakat okurken bana her sayfasında can çekiştirdi. İncecik bir kitap olmasına rağmen bitmek bilmedi. Anlatım olarak ağırlığı bir yana konu olarak da kendimi veremedim ve büyük sıkıntıyla okudum.

              Kitap birçok öyküden oluşmaktadır. Yer yer Yahudilerden, Almanlardan, ölümden bahsetmektedir. Hatta bazı sayfalarda yazarın kendinden bahsettiğini bile düşünebilirsiniz. Çünkü özelliği kitaplarında kendi yaşamından kesitlere yer vermektir. Sizlere kitabın konusuyla ilgili bir şey söyleyemiyorum çünkü anlamakta çok zorlandım. Zaten öykülerden oluştuğu için hepsi birbirinden farklı hikayeler.

              Ud ve Yara izleri de kitabın içindeki öykülerden biri. Yazar her kitabının ismini, yazdığı öykülerden koyarmış. Bu kitabında da o öyküyü seçmiş demek ki.

              Her kitap en başta verilen emekten dolayı okunmayı hak etmektedir canlar. Pişman değilim, belki de ikinci kez okuduğumda daha farklı hislere bürünürüm. :)

         

6 yorum:

  1. Uzak duralım o zaman:)Tanıtım için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  2. gerçekten bende aynı şekilde düşünüyorum , yani sıkılmış da olsak her kitap okunmalı ve gerçekten dediğini gibi belki başka zamana...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, yarım bırakmayı hiç doğru bulmuyorum hele ki...

      Sil
  3. Ben de can çekişsemde asla yarım bırakamayanlardanım, içime dert olur:) Çok çok nadir durumlar hariç 2. defa okumam ,malum zaman kısıtlı okunacak kitap sonsuz:D

    Tnıtım için tşkler, sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklısın okunacak kitaplar bitmez :) bol kitaplı günler...

      Sil