4 Temmuz 2012 Çarşamba

Sis ve Gece- Ahmet Ümit









           Ahmet Ümit'le bir tatil günü tanıştım. O kadar merak içindeydim ki... Tam bir polisiye romanı. Kitabın bazı yerleri beni fazlasıyla sıktı. Ama ben bunun sebebinin ilk sayfalardan beri kitabın karakterlerinden biri olan Sedat'a bağlıyorum. Sedat'ın aynı zamanda hem karısını hem sevgilisini yürütmesi beni çileden çıkarttı. Sedat'ı bir türlü sevemedim. Eleştirdiğim bir nokta ise fazlaca mahremiyete girildiği...

           Gelelim kitabın konusuna; aniden kaybolan bir kızın hikayesiyle ilgili bu kitap. Öyle bir kafayla yazılmış ki kitabın sonuna kadar kıza ne olduğunu düşündüm fakat aklıma asla gelmeyecek bir sonuçla karşılaştım. Son sayfada ağzım açık kalmış durumdaydım. Ahmet Ümit'e hayran kaldım resmen. Anlatım, akıcılık çok ustaca.

           Kitabın içinde kaybolup senaryolar oluştururken muhteşem son.  Beklenmedik inanması güç... Dakikalarca tek bir cümleye bakakaldım.

2 yorum:

  1. Ahmet Ümit'le ilk tanışma gerçekleşmiş, Sis ve Gece ilk romanı olması lazım. Ustalık eserlerinden daha fazla keyif alacağınızı düşünüyorum. Kavim, Beyoğlu Rapsodisi ve İstanbul Hatırası gibi.

    YanıtlaSil
  2. Evet bende o yüzden ilk romanı okuyarak onunla tanışmak istedim. İstanbul Hatırasını herkesten duyuyorum ve merak içindeyim. Değerli yorumunuz için teşekkür ediyorum. :)

    YanıtlaSil