27 Aralık 2012 Perşembe

Issız Erkekler Korosu - Canan Tan




         
                   Yine bir erkeğin bakış açısından çıkan bir kitapla karşınızdayım. Canan Tan demiş ki 'hep kadınların ne çektiğinden bahsediyoruz bir kere de erkekler ne hissediyor ona bakalım' demiş ve bu kitap çıkmış ortaya. :) Kitabın erkek karakterlerinden bazıları Piraye'nin Haşim'i, Yüreğim Seni Çok Sevdi'nin Murat'ı...

                    Ademoğlu Pansiyon adı üstünde erkeklerin girebileceği bir yer. Zor durumda kalan erkekler, eşlerinden dayak yiyen erkekler, aldatılan erkekler... Onların sığınma yeri olmuş bu pansiyon. Pansiyon sahibi de onlar için bir fasıl gecesi düzenlemeye karar vermiş. Bu fasıl gecesinde birbirinden çok farklı bir çok erkek yer almakta. Kafalarında yaşadıkları olaylar, geride bıraktıkları aşklar var...

                    Canan Tan'ın hangi kitabı akıcı olmaz ki sorarım size. Bir çırpıda okundu ve bitti. Hele ki Türk Musikisini bu kadar araştırarak yazması çok takdir ettiğim bir durum. Değişikti, çünkü biz hep Aslıyı ya da Pirayeyi haklı görüyorduk. Bu sefer Murat ve Haşim'in açısından okuduk kitabı. Daha fazla açıklama yapmayayım ki kitabı okumak isteyen kişilere ayıp olmasın :)


                    'Yalnızlık müziğin bile seni dinlemesidir...'
                
                     'Herkesin bir hikayesi var.'

                     'Asla vazgeçmem demek, bencil yüzüydü aşkın. Vazgeçebilmek ise yürek isterdi...'

                     'Aşkının yoksunu, sensizliğinin zenginiydim.'

                     'Ömrüm seni sevmekle nihayet bulacaktır.'


         
                  

6 yorum:

  1. Canan Tan okuyanların kaçırmaması gereken bir kitap bence de , bir de erkek tarafından bakmak olaylara:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle size katılıyorum. Erkeklerde acı çekiyormuş diyor insan :)

      Sil
  2. Böyle bir blog izleyicisi olmaya ihtiyacım vardı, çok iyi düşünmüşsünüz, ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. Ben Canan Tan'ın kitaplarından üç tane okudum ve sonrasında bıraktım. Sürekli aynı tiplemeler ve olaylar üzerine kurulu olduğunu düşünüyorum. Yine de zevk meselesi tabii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklı olabilirsiniz ama ben öyle kitapları çerez kitaplar olarak adlandırıyorum ve insanların belli dönemlerde öyle kitaplar okumaya ihtiyaçları olduğunu düşünüyorum. Kafamızı rahatlatmak için iyi oluyorlar. Dediğiniz gibi zevk meselesi :)

      Sil