27 Ocak 2013 Pazar

Ejderha Dövmeli Kız - Stieg Larsson




                 Bu nasıl heyecanlı bir kitaptı böyleeeee :)) Harikaydı tek kelimeyle! Çok başarılı kurgulanmış, yazara hayran kaldım. İkinci ve üçüncü serisini de okuyacağım eminim. Keşke yazar ölmeden kitaplarının başarısını görseymiş... 

                 Kitap başlarda biraz fazla ayrıntıya girmiş ama inanın devamını okudukça yazarın her şeyi bilhassa böyle oluşturduğunu anlayacaksınız. Hele 300. sayfadan sonra yerinizden kımıldamanız mümkün değil. Okurken meraktan öyle gerildim ki anlatamam. Ama kitabın her sayfasında yarattığı his mükemmeldi. Bence kitaptaki her karakter birer başroldü. 

                 Yıllarca araştırılmasına rağmen çözülememiş bir cinayeti anlatıyor kitap. Zamanında çok zengin bir iş adamı olan Henrik köklü bir aileye sahiptir. Fakat hiç çocuğu olmamıştır. Yeğenine sahip çıkar ve onun bakımını üstlenir. Nasıl olduysa bir gün yeğeni Harriet ortadan kaybolur. Henrik yıllarca manyak derece araştırma yapar ama asla onu bulamaz. Herkes ortada bir cinayet olduğunu düşünür. Yıllar sonra olayın üstü kapanır fakat bunu unutmayan tek kişi Henriktir. Bir gün ünlü bir gazeteci olan Mikael'i, Harriet'in katilini bulması için tutar. Mikael bunun imkansız olduğunu düşünür. Yinede teklifi kabul eder. Çünkü paraya ve itibarını kurtarmaya ihtiyacı vardır. Mikael araştırmaya başladıkça katili bulmanın imkansız olmadığını anlar ve bulduğu her bir delil onu şoka uğratır...

                  Sizlere dövmeli kızımızdan bahsetmeyeceğim :) Çünkü kendisi kitap boyunca gizemini korudu. Bende onu sürdürmek istiyorum. 

                  Kitap tahmin edemeyeceğiniz kadar şok yaşatıyor. Olay içinde olay vardı adeta. Kesinlikle okunması gerekenler arasında diye düşünüyorum ve sözlerimi burada bitiriyorum. :)

                 'İnsanların her zaman bir sırrı vardır. Önemli olan bunları ortaya çıkartmaktır.'

                 '...kaybedeceğin kesinken asla savaşa girme. Ama seni aşağılamış olan hiç kimseyi de affetme. Zamana bırak ve güçlü olduğun zaman saldır.'

               

7 yorum:

  1. yazdıklarını okuyunca kesinlikle hak verdim sana film izliyormuş gibi hop oturup hop kalkıyor insan.keşke yazar ölmeseymiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu arada ben filmini izlemedim ama sanmıyorum ki kitap kadar heyecan versin :)

      Sil
  2. İlk sayfalar zor bitmişti ama sonrası güzel gelmiş sanırım :) Yazdıkalrına bakınca ben bile heyecanlandım :) Hadi bakalım sıraya aldım ben bu kitabı da bakalım n'olacak sonum? Buarada bence de hiç bir film, kitap kadar etkileyici değil çünkü kendi hayallerimizi kuuyoruz, detaylar çok daha fazla oluyor ve böylece daha çok heyecan duyuyoruz. Ama bu kitabın filmine her şekilde ben bittimm biterimm de!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet hemde çok güzel geldii :) Senin bundan önce sırada çok var tatlım dur bekle biraz hahahh :)) Ve sen öyle diyosan dvd alıp izlemeli o zaman :)

      Sil
  3. Ben de geçen yaz başında bir çırpıda okuyup bitirmiştin üç kitabı da. Gerçekten çok çok güzel kitaplar. Filmleri de hiç fena değil, kitaba uygun gitmiş ama tabi bu kitaplar için oldukça kısa bulmuştum ben. Kitaptan uyarlama filmler bana kitabın fragmanıymış gibi geliyor. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sana katılıyorum, kitaplar çok daha ayrıntı içeriyor ve daha zevk verici oluyor. :)

      Sil
  4. merhaba mimlendiniz http://fgofilmdizianime.blogspot.com/2013/01/liebster-blog-award.html

    YanıtlaSil